چرا باید مصرف دخانیات (سیگار و قلیان ، ویپ) را ترک کرد؟
برای برخی میتواند یک انتخاب بسیار شخصی باشد، در نهایت این بدن و دهان شما است که تحت تأثیر قرار میگیرد. با این حال، عزیزان شما و اطرافیان شما نیز از ترک سیگار سود می برند، زیرا آنها در معرض «سیگار غیرفعال» قرار نخواهند گرفت. بنابراین، انگیزه های زیادی برای تلاش برای ترک سیگار وجود دارد.
ترک سیگار برای بهبود سلامت دهان و دندان
اکثر مردم می دانند که سیگار برای سلامت عمومی آنها مضر است. با این حال، بسیاری از مردم متوجه آسیب هایی که سیگار به دهان، لثه ها و دندان های خود می کند، نیستند.
سیگار کشیدن می تواند باعث بیماری لثه، سرطان دهان، بد رنگی دندان ها و بوی بد دهان شود.
فقط کشیدن سیگار نیست که میتواند باعث برخی از این موارد شود، بلکه سیگار، پیپ، قلیان ، تنباکوی جویدنی و سایر تنباکوهای بدون دود ، ویپ، نیز میتواند این مشکلات را ایجاد کند.
هیچ کس دوست ندارد بوی بد دهان در یک قرار ملاقات داشته باشد یا افرادی که از صحبت رودررو با آنها در محل کار اجتناب کنند. توقف مصرف دخانیات می تواند زندگی اجتماعی و شغل شما را نجات دهد.
افرادی که به ویژه از تنباکوی جویدنی استفاده می کنند، به مراتب بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند. این به دلیل نزدیک بودن مواد سرطان زا به بافت نرم دهان است.
پس از حدود پنج تا ده سال ترک، خطر ابتلا به سرطان های دهان، گلو و جعبه صدا به نصف کاهش می یابد. اگر بتوانید سیگار را به مدت بیست سال ترک کنید، خطر به سطح قبل از شروع سیگار برمی گردد.
شفای قلب
قلب می تواند تحت تأثیر سیگار قرار گیرد. این می تواند فشار خون را افزایش دهد و شریان ها را باریک کند و خطر سکته مغزی، حملات قلبی و بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد.
قرار گرفتن در معرض دود دیگران نیز می تواند افرادی را که سیگار نمی کشند به روشی مشابه تحت تاثیر قرار دهد. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، اگر نمیتوانید به تنهایی دست از سیگار بکشید، داشتن انگیزه برای انجام این کار برای خانواده و دوستان میتواند تنگیزه مورد نیاز شما باشد.
نکته مهم در مورد ترک سیگار برای قلب شما این است که تنها پس از یک تا دو سال ترک مصرف تنباکو، خطر حمله قلبی به شدت کاهش می یابد.
سپس پس از سه تا شش سال، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی به نصف کاهش می یابد.
تغییرات کوچکی مانند ترک سیگار می تواند به شما کمک کند تا زندگی سالم تر، طولانی تر و از بسیاری جهات غنی تر داشته باشید.
تنفس بهتر
معمولاً ریه های افراد سیگاری تحت تأثیر قرار می گیرند. این منجر به وضعیت شناخته شده سرفه سیگاری شده است.
تنباکو به خصوص سیگار کشیدن می تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد زیرا مواد شیمیایی بر سطح وسیع ریه ها تأثیر می گذارد.
سیگار کشیدن می تواند منجر به بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) شود که شامل برونشیت و آمفیزم و ذات الریه می شود.
پس از یک تا دوازده ماه ترک، سرفه و تنگی نفس کاهش می یابد. خطر سرطان ریه بعد از ده تا پانزده سال به نصف کاهش می یابد.
بازگرداندن نفس می تواند به فعال تر شدن و لذت بردن بیشتر در زندگی کمک کند.
دیدگاه خود را بنویسید